Relé 4CR 681 (8,20A-6,80A)

Elérhetőség: Raktáron
6 184 Ft
Nettó ár: 4 869,00 Ft + ÁFA
db = -
 

A 4CR Motorindító relé egy kompakt kivitelű, nagy teljesítményű relé. Amely általánosan alkalmazható osztott fázisú és kondenzátor indításhoz egyfázisú, legfeljebb 25 amperes áramerőséget átengedő gerjesztőtekerccsel rendelkező villanymotorokban.

A kettős megszakítású, kötési fémezésű felső elhelyezkedésű érintkezők kiváló elektromos és hővezetést biztosítanak. A kiváló kapcsolási teljesítmény és a hosszú elektromos élettartam érdekében. A 25 amperes érintkezők ezüst kadmium-oxid felhasználásával készültek.

Az egység felszerelhető a motorba, a kapocsházba vagy a motortól távolabb is.

Alkalmazás: Ellenállásos indítású indukciós motor

                       Kondenzátoros indítású indukciós motor

Névleges meghúzási és elengedési értékek

A feltüntetett névleges értékek maximum meghúzási és minimum elengedési áramkorlátokat jelölnek. A meghúzási áram a relé kontaktusok zárásához szükséges relé tekercsen keresztül áramló áramnak felel meg. Az elengedési áram a relé kontaktusok nyitásához szükséges relé tekercsen keresztül áramló áramnak felel meg. Egy adott névleges teljesítményű munkarelé a névleges teljesítmény korláton belüli meghúzási és elengedési értékekkel rendelkezik.

 

 

 

Működés:

A 4CR relé tekercs sorban kapcsolt a motor fő tekercselésével, és az alapállapotban nyitott kontaktusok sorba vannak kapcsolva a gerjesztőtekerccsel. Amikor a motor feszültség alá kerül, a fő tekercselés relé tekercsen keresztül haladó bekapcsolási túlárama mágneses erőt gerjeszt. Ez a művelet zárja a relé kontaktusokat és feszültség alá helyezi a motor segédfázis tekercsét. A motor sebességének növekedésével, a fő tekercselésben és a relé tekercsen áthaladó árammennyiség addig csökken, ameddig a rúgóerő nagyobb nem lesz a csökkenő mágneses erőnél. Ekkor a relé megnyitja a kontaktusokat és leválasztja a segédfázis tekercset.

Indító relé kiválasztása

 

Meghúzási áram.

Az az árammennyiség, amelynek hatására a relének zárnia kell a kontaktusait.

Válassza le a gerjesztőtekercset a táplálásról. Maximum tápfeszültség,a névleges érték -20%.

Befékezett forgórésznél a főfázis tekercs áramfelvétele.

Elengedési áram.

Az az árammennyiség, amelynek hatására a relének nyitnia kell a kontaktusait.

A tápfeszültséghez csatlakozó fő tekercselés és a gerjesztőtekercs. Maximum tápfeszültség, névleges érték +15%. A normál üzemáram a fő tekercselésen keresztül, a terhelés maximum 80%-án.

Az indító relé maximum felvétele nem haladhatja meg a befékezett forgórésznél a főfázis tekercselésen keresztül haladó áram értékét.

A leadási áramnak meg kell haladnia a normál üzemáram értékét a fő tekercselésben, 80% terhelésen.

 

Indító és működtető kondenzátor együttes alkalmazása nem javasolt. Ilyen esetben a relé üzemképtelenné válhat az összehegedés miatt, ha az egyik kondenzátor kisüti a kontaktuson keresztül a másikat.

Védetségi fokozat: IP00

Kúszoáram szilárdság: PTI 175 V

Hő-és tűzállósága: D kategória

EN 60730-1:2011

EN 60730-2-10:2007

klixon_4cr_bekts